Potrawy na święta wielkanocne - propozycja
Przetestowaliśmy propozycje i przyprawy na święta firmy Kamis: młynki specialite - pasta jajeczna z avocado okraszona solą morską z ziołami oraz faszerowane jajka z pieprzem cytrynowym specialite.
Przyprawy są dobrze skomponowane, aromatyczne, dobrane w idealnych proporcjach. W szczególności polecamy spróbować pastę jajeczną z avocado - prosta, smaczna i zdrowa.
Pasta jajeczna
propozycja Wielkanocna
Składniki: 3 jajka, ząbek czosnku, 1 awokado, 1 łyżka majonezu, 1 łyżka oliwy z oliwek, 1 łyżeczka soku z cytryny, sól morska czosnkowa z ziołami, kiełki rzeżuchy lub rzodkiewki
Przygotowanie: Jajka ugotować na twardo, drobno posiekać. Czosnek przecisnąć przez praskę. Awokado obrać, miąższ pokroić w drobna kostkę, skropić sokiem z cytryny, wymieszać z czosnkiem i jajkami. Doprawić solą morską czosnkową z ziołami Kamis. Dodać majonez, oliwę, wymieszać. Podawać na pieczywie, przystroić kiełkami.
Faszerowane jajka
propozycja Wielkanocna
Składniki: 2 jajka, 2 plastry wędzonego łososia, 2 łyżki majonezu, 1 łyżeczka soku z cytryny, gałązka świeżego koperku, sól , Pieprz cytrynowy
Przygotowanie: Jajka ugotować na twardo, wyjąć żółtka, przełożyć do osobnej miski i je rozdrobnić. Dodać drobno pokrojonego łososia, majonez, sok z cytryny, poszatkowany koperek. Doprawić solą i pieprzem cytrynowym. Farsz przełożyć do białek.