Ciekawe naczynia do podawania w burgerowniach

Kategoria: Rozmaitości

naczynia do burgerówOdkąd burgery stały się popularne wszystkie burgerownie prześcigają się w zdobywaniu klientów. Jedni inwestują w jakość i rodzaj mięsa, inni zachęcają ciekawymi dodatkami i smakami burgerów, a jeszcze inny wystrojem i całą otoczką, w jakiej podawane są burgery. Teraz będzie właśnie o ostatnim aspekcie, ponieważ dobrze podany burger to również sukces.

Odkąd burgery stały się popularne wszystkie burgerownie prześcigają się w zdobywaniu klientów. Jedni inwestują w jakość i rodzaj mięsa, inni zachęcają ciekawymi dodatkami i smakami burgerów, a jeszcze inny wystrojem i całą otoczką, w jakiej podawane są burgery. Teraz będzie właśnie o ostatnim aspekcie, ponieważ dobrze podany burger to również sukces.

Można znaleźć wiele różnych przykładów, w jaki sposób podawane są burgery w burgerowniach i innych restauracjach. Wiadomo, że w food trackach nie ma możliwości na szaleństwa i tutaj zostaje nam do wyboru jednorazowy plastik lub talerzyki bambusowe dla zwolenników ekologicznych rozwiązań. Ciekawą opcją są również jadalne talerzyki z otrąb, które idealnie wpisują się w trend ekologii i ochrony środowiska. Można również ograniczyć się do samego papieru, jeśli wasze burgery mieszczą się w łapie i nie wymagają używania widelca i noża.

Plastikowe tacki i powrót do PRL.

Tacki plastikowe, jak za dawnych czasów na stołówkach i w jadłodajniach, to nie najlepszy pomysł na sposób podawania burgerów. No chyba, że prowadzimy budkę z odmrażanymi hamburgerami za 5 zł. Takie okazy można spotkać jeszcze tylko na starych dworcach autobusowych. Miłujemy meble i mode prosto z PRL, ale na tym koniec. Przeglądając fora internetowe w poszukiwaniu informacji na temat pierwszych hamburgerów w Polsce, nikt nie wspomina, aby któreś z nich były smaczne i przypominały dzisiejsze klasyki. tak więc stary dworzec to miejsce, gdzie przywitaliśmy hamburgery w połowie lat 80-tych podawane na tackach plastikowych i tam też je pożegnamy.

Drewniane deski i kamienne „planches”.

Klasą jest podawanie mięsa i hamburgerów na drewnie. Często wykorzystywane są do tego specjalne deski drewniane z miejscem na burgera, frytki i sos. Drewno może być również zastąpione dobrej jakości bambusem. Deski do serwowania mają różne kształty i wielkości. Zastosowanie drewna to pewien sposób na powrót do prehistorii - kawałek czerwonego mięsa na drewnie. Czy nie jest to idealne połączenie dla prawdziwego mężczyzny? Jedyne do czego można się przyczepić to higieniczność takich desek, która jest wątpliwa. Wiadomo przecież, że w drewnie kumulują się bakterie. Alternatywą dla drewna i powrotem do epoki kamienia łupanego mogą być aktualnie modne „planches”. Są to płaskie talerze w kolorze czarnym, wykonane z cienkiego kamienia. Tak podawany burger będzie bardziej elegancki i wykwintny.

Ciekawe talerze ceramiczne we wzory.

Nie ma nic bardziej tradycyjnego niż zwykły talerz. W odpowiedzi na wszystkie nowoczesne formy podawania jedzenia i burgerów powstał nawet ruch na twitterze o nazwie „We want plates”. Jest to sprzeciw wykorzystywaniu różnych dziwnych przedmiotów i materiałów do podawania jedzenia. Jak mówi autor ruchu: „jest to przerost formy nad treścią”. Jeśli jednak zwykłe białe talerze was nie przekonują to proponujemy wybór ciekawej ceramiki zdobionej. Na rynku jest wiele talerzy kolorowych w etniczne wzory lub ręcznie malowanych. Wybór jest ogromny, a ceramika potrafi zachwycić.

Naczynia emaliowane - brytfanki, talerze, miski i kubki emaliowane.

I na koniec zostawiliśmy wisienkę na torcie czyli naczynia emaliowane. Do podawania samego burgera szczególnie polecamy brytfanny emaliowane, które z powodzeniem zastąpią wszystkie tacki i talerze. Można je wyłożyć ciekawie zadrukowanym papierem. Brytfanny emaliowane są ciężkie, solidne i mają niepowtarzalny wygląd. Sprawdzą się w industrialnych wnętrzach, które są teraz bardzo popularne. Uzupełnieniem brytfann będą kubki emaliowane do podawania frytek. Jeśli w menu są też sałaty można wykorzystać emaliowane talerze i miski. W przypadku naczyń emaliowanych można postawić na tradycję, czyli biel i czerń lub zaszaleć z kolorem. Rynek jest pełen ciekawych wzorów i kształtów. W Polsce za dobrych czasów było wiele fabryk naczyń emaliowanych. Jednym z miast, które słynie z emalii jest Olkusz, dlatego polecamy wrócić do źródła i sprawdzić ofertę sklepu Naczynia.Olkusz.pl . Jest to sklep internetowy należący do hurtowni, w której może zaopatrywać się każda gastronomia.

Wszelkie prawa zastrzeżone | Regulamin | Kontakt

Nasza strona stosuje pliki cookies: - statystyk google analytics - w celu poznania preferencji odwiedzajacych oraz w celu poprawnego wyświetlania się strony. Dowiedz sie wiecej
Copyright 2011 Naczynie do burgera - Przyprawy - Encykolopedia przypraw, informacje o przyprawach, zastosowanie przypraw. Powered by Joomla templates. All Rights Reserved.